Hlavní obsah

Zřejmě 19. oběť metanolu zemřela v centru Ostravy

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V Ostravě se zřejmě objevili další dva lidé otrávení metanolem. V Novinářské ulici tam našli lidé ve čtvrtek po 14. hodině bezvládného muže. Když záchranáři přijeli na místo, zjistili, že je muž již nějakou dobu po smrti. Zanedlouho na totéž místo jeli znovu k dalšímu muži, který měl zdravotní potíže, mezi jinými poruchy zraku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Věc si převzala policie, která musí zjistit příčinu úmrtí muže,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že do téže ulice v centru Ostravy museli záchranáři vyjet znovu zhruba za hodinu k dalšímu muži, který měl zdravotní problémy.

„Pacient ve středním věku uvedl, že s nalezeným mrtvým mužem popíjeli alkohol. Bylo mu velmi nevolno, uváděl také poruchy zraku. Po prvotním ošetření záchranáři muže převezli do ostravské městské nemocnice,“ sdělil Právu mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Zřejmě šlo o bezdomovce

Podle ostravské policejní mluvčí Gabriely Holčákové byl mrtvý muž ve věku 55 let. Lidé jej našli u výměníku tepla v Ostravě-Mariánských Horách, pravděpodobně se tedy jedná o bezdomovce.

„Kriminalisté jsou nyní na místě a zjišťují další okolnosti případu. Výslechy osob se ještě neuskutečnily. Příčinu úmrtí zjistí až expertíza. Je možné, že muž zemřel v souvislosti s intoxikací metylalkoholem. Jeho kolega, se kterým popíjel, totiž zhruba po hodině musel být se zdravotními problémy převezen do ostravské městské nemocnice,“ upřesnila Holčáková.

Mluvčí ostravské městské nemocnice Jiří Maléř pro ČTK připustil, že se může jednat o další oběti otravy. "Existuje vysoká pravděpodobnost, že se opravdu jedná o otravu metylalkoholem. Potvrzuje to nejen ztráta zraku, ale i celkově zhoršený stav pacienta. Víc ale budeme vědět až budou hotovy rozbory vzorků," řekl. Pokud se podezření potvrdí, bude se jednat o 11. známou oběť v kraji a 19. v celém Česku. Další podezřelé úmrtí muže se řeší v Kostelci u Zlína. V případě, že se potvrdí otrava i tam, stoupne počet obětí na 20.

Otravy metylalkoholem mají v Česku dosud osmnáct potvrzených obětí na životě. Vládním rozhodnutím nesmějí stánkaři a mobilní provozovny od středečního odpoledne prodávat tuzemák a více než 30procentní tvrdý alkohol až do odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám