Hlavní obsah

Zraněným cestujícím z autobusu už je lépe

Právo, Novinky, hon, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOMNICE

Muž a žena ve věku 60 a 63 let, kteří jsou hospitalizováni v olomoucké fakultní nemocnici po čtvrteční srážce plně obsazeného autobusu s jeřábem na Bruntálsku, jsou z nejhoršího venku.

Foto: Promo Malczyk & Jindra

Jitka Malczyk a Vojtěch Jindra představí keltskou muziku ve svém pojetí

Článek

Podle mluvčího FN Stanislava Kopečného se v obou případech jedná o středně těžká poranění hlavy způsobená střepy. "Oba pacienti jsou mimo ohrožení života a jejich stav je stabilizovaný. Nyní jsou umístěni na očním oddělení nemocnice a lékaři u nich předpokládají dobu hospitalizace asi jeden týden," podotkl Kopečný.

K nehodě došlo ve čtvrtek odpoledne na silnici 1. třídy mezi Valšovem a Lomnicí na Bruntálsku. Třiapadesátiletý řidič jeřábu, který v inkriminovaném úseku vyprošťoval z příkopu havarovaný kamión, při otáčení na silnici narazil ramenem jeřábu do autobusu, ve kterém se vracel zájezd důchodců ze Svitav, a po celé délce ho v horní části po celé délce oken téměř rozpáral. Škoda na autobuse je vyčíslena na jeden milión korun.

Policie upřesnila, že kromě dvou zraněných, kteří jsou hospitalizováni v olomoucké nemocnici, bylo výsledkem nehody dalších 18 lehkých zranění. Šlo ale naštěstí většinou jen o drobné odřeniny a škrábance od rozbitého skla. Pouze jedna z cestujících je dosud v bruntálské nemocnici na pozorování kvůli podezření na otřes mozku.

Policie zatím kvůli nehodě nikoho neobvinila. Míra zavinění ze strany řidičů vozidel, případně dalších osob, je nyní předmětem šetření kriminální policie. V době nehody provoz na komunikaci řídili dva muži ze soukromé firmy, která vyprošťovala havarované vozidlo, takže prokazování viny bude poměrně složité. "Vyžádali jsme si znalecký posudek a rozhodnuto bude až po jeho obdržení," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám