Hlavní obsah

Zraněného cyklistu zachraňovala na Šumavě horská služba i vrtulník

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi sedmdesátiletý cyklista se v sobotu odpoledne těžce zranil na Šumavě na cestě mezi Hojsovou Stráží a Zelenou Lhotou. Muž byl po pádu v bezvědomí, zasahovala horská služba i vrtulník leteckých záchranářů, který zraněného dopravil do fakultní nemocnice v Plzni.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Členové horské služby byli na místě první, jeden z nich proto okamžitě začal s ošetřováním cyklisty, druhý odjel zajistit místo pro přistání vrtulníku a navigoval vysílačkou jeho posádku,“ sdělil Michal Janďura, náčelník šumavské horské služby.

Záchranáři zjistili, že zraněný má s největší pravděpodobností poraněnou hlavu. „Muže tedy umístili do vakuové matrace a odvezli naším terénním vozem k vrtulníku,“ uvedl Janďura, podle něhož byl zásah příkladem perfektní spolupráce složek integrovaného záchranného systému.

„Podařilo se nám zásah dokonale koordinovat díky dobrému spojen, všichni tak dorazili ke zraněnému včas a dokázali ihned účinně pomoci,“ dodal Janďura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám