Hlavní obsah

Znásilnil mou švagrovou, řekl o Kulínském svědek

Právo, Novinky, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Současný manžel první Kulínského ženy Margity Jiří Los ve čtvrtek před senátem Krajského soudu v Hradci Králové prohlásil, že sbormistr znásilnil jeho švagrovou Jarmilu F. V létě roku 2004 podal Los na Bohumila Kulínského trestní oznámení.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Jiří Los a jeho žena Margita

Článek

Na termínu znásilnění Los trval i po opakované otázce advokáta Tomáše Sokola. Bývalý sbormistr Bambini di Praga je však stíhán pro trestné činy útisku, pohlavního zneužívání a ohrožování mravní výchovy mládeže.

Manželé Losovi se shodli se na tom, že Jarmila F., o deset let mladší sestra Margity, měla s Kulínským nedobrovolný pohlavní styk před svými patnáctými narozeninami. Jarmila F. již dříve vypověděla, že ještě před tím, v jejích zhruba dvanácti letech, ji Kulínský osahával, když doma stonala a on ji přišel navštívit. V tě době už byla Margita Kulínského manželkou.

Svěřila se až po letech

Jarmila si všechno nechala pro sebe a svěřila se s tím až zhruba ve svých sedmnácti letech svému tehdejšímu příteli. Od něho se to dověděla matka obou sester, která to oznámila Margitě. „To byl konec našeho vztahu, od Bohumila jsem se ihned odstěhovala. Dalším důvodem bylo i to, že se mi nelíbil jeho vztah k alkoholu,“ řekla ve čtvrtek Margita Losová.

Svému druhému muži všechno řekla až v dubnu roku 2004. „Vysvětlila to tím, že chce, abych o ní věděl vše podstatné. Zároveň už chtěla na všechno jednou provždy zapomenout. Švagrová mi potvrdila, že je to pravda a pak souhlasila, abychom podali trestní oznámení. Přispělo k tomu jistě i to, že tehdy sbor zveřejnil, že přijímá nové členy a ona si uvědomila, že další generaci dívek by mohlo potkat to, co ji,“ vysvětlil Jiří Los.

Odpoledne má soud naplánováno slyšení druhé Kulínského manželky Lindy Vágnerové-Hrůzové.

Reklama

Související témata:

Související články

Zpěvačka popsala zážitky z Bambini di Praga

Už potřetí ve stejné věci vypovídala v pátek u Krajského soudu v Hradci Králové zpívající herečka Karolína Chytilová-Ruppert. Šlo znovu o její zážitky z doby,...

Výběr článků

Načítám