Hlavní obsah

Známý právník Teryngel opustil vazební věznici

Právo, Novinky, Jakub Mračno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Známý pražský advokát Jiří Teryngel opustil ve čtvrtek odpoledne vazební věznici v Praze na Pankráci. Ve vazbě strávil měsíc kvůli obvinění z pokusu o stamiliónový daňový únik spojený s cigaretovým byznysem.

Foto: Petr Horník, Právo

Advokát Jiří Teryngel opouští pankráckou vazební věznici.

Článek

Do vazby po Teryngelovi nastoupil i Marko Stehlík, syn bývalého majitele Poldi Kladno. Zadržen byl kvůli tomu, že by prý podle soudu mohl ovlivnit výpovědi ostatních obviněných.

Mezi dalšími podezřelými figurují i Juraj Glaser a Vladimír Mošovský. Ti se však prý pohybují na Slovensku a soud na ně odmítl vydat mezinárodní zatykač.

Teryngel loni zastupoval společnost Letka Team, která prodávala cigarety. Firma však údajně neměla mít peníze na zaplacení DPH z prodeje zboží. Společnost nakonec skončila v konkurzu a finanční úřad podal trestní oznámení na krácení daní.

V roce 2001 až 2005 měl Teryngel problémy s Českou advokátní komorou. V kauze Českého domu v Moskvě pracoval údajně pro obě strany a byl proto z Komory vyloučen. Po čase jej však Komora vzala zpět.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám