Hlavní obsah

Zlodějský gang ukradl kamión plný televizí, které pak prodával

Právo, Pavel Orholz
České Budějovice

Jihočeští kriminalisté dopadli osmičlenný zlodějský gang, který kradl a prodával televizory. Osm členů ve věku 30 až 55 let podle mluvčího jihočeské policie Jiřího Matznera fungovalo jako dobře zavedený obchod s elektronikou po celé republice a celkem způsobili škodu za milióny korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Zlodějský gang ukradl kamión plný televizí, které pak prodávalVideo: Policie ČR

 
Článek

„Šestatřicetiletý pachatel z Prachaticka, pravděpodobně hlava skupiny, odcizil pomoci lsti koncem ledna letošního roku z areálu spediční společnosti ve Strakonicích vytipované nákladní vozidlo značky DAF v hodnotě 1,5 miliónu korun. Vozidlo bylo naloženo spotřební elektronikou, konkrétně několika sty televizory za 6,5 miliónu korun,“ upozornil Matzner. Dále poznamenal, že pachatel měl předem domluvený sklad, kam kamión zavezl a s několika kumpány vyložil televizory.

„Zloději použili k vyložení odcizených televizorů i ještěrku. Odcizený kamión pro zahlazení stop pak pachatelé převezli mimo území republiky a odstavili jej v Rakousku, zhruba 200 metrů od přechodu u Nové Bystřice. Mezitím skupina podle plánu rozprodávala televizory složené ve skladu dalším překupníkům či je sama rozvážela a prodávala dalším osobám,“ konstatoval mluvčí.

Upozornil, že policisté našli v únoru ukradený kamión a začali několik zlodějů sledovat. Ti je zavedli až do skladu s elektronikou, kde zajistili ještě hodně televizorů z krádeže. Všech osm mužů je nyní ve vazbě. Za trestný čin krádeže jim hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám