Hlavní obsah

Zloděj v Karviné si nazul ukradené boty a na ostrahu obchodu vytáhl pistoli

Právo, plk
Karviná

Maketu pistole vytáhl na pracovníky bezpečnostní agentury v Karviné čtyřiadvacetiletý mladík. Učinil tak poté, co jej chytili v obchodě při krádeži zboží za více než sedm tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál minulé úterý odpoledne v jednom z karvinských hypermarketů. „Muž si do batohu uschoval několik kusů pánských toaletních vod, ředidlo a elektrické vrtačky různých značek. Ještě před odchodem z prodejní plochy odcizil i pár sportovní obuvi, kterou si nazul,“ popsala zlodějovu činnost policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Zloděj ukradl řidičce auto, když na něm škrábala námrazu

Krimi

S ukradenými botami a batohem plným lupu prošel mladík přes pokladny bez zaplacení. Pracovníci bezpečnostní služby počínání pachatele bedlivě sledovali a za pokladnami jej zadrželi.

„Když jej vyzvali, aby setrval do příjezdu přivolané policejní hlídky, muž pracovníkům agentury sdělil, že si to s nimi vyřídí jinak, a z pod bundy vytáhl krátkou střelnou zbraň,“ popsala mluvčí s tím, že zloděj nechal na zemi ležet batoh i s lupem a z prodejny odešel.

Policejní hlídka zadržela mladíka nedaleko hypermarketu. U sebe měl mimo jiné plastovou maketu připomínající krátkou střelnou zbraň. Mladík byl v minulosti za podobný skutek odsouzen. Policisté jej obvinili z krádeže a vydírání, za což mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Muž je stíhán vazebně.

Zloděj v Ostravě bral všechno možné: oblečení, kola i golfové hole

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám