Hlavní obsah

Zloděj půlmiliardy měl komplice, potvrdila policie

– PRAHA

Policie potvrdila, že údajný zloděj asi 560 miliónů korun měl komplice. Vůz, který tento komplic řídil, patřil Františku Procházkovi, který si jej oblepil firemními značkami. Procházka policii stále uniká.

Článek

"Procházka zakoupil motorové vozidlo Volkswagen Transporter v roce 2003. Toto vozidlo užíval a bylo jeho majetkem až do nedávné doby, tedy do okamžiku, kdy bylo nalezeno. Vozidlo bylo zcela nedávno opatřeno samolepkami bezpečnostní agentury Group 4S. Vůz se tak na první pohled naprosto ničím nelišil od ostatních vozidel bezpečnostní agentury," uvedla mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Policie varovala občany, aby se nepokoušeli Procházku sami zadržet, protože je ozbrojen a navíc ovládá bojová umění.

Policisté dostali v úterý informaci, že se Procházka pohybuje v domě ve Slévačské ulici v Praze - Hloubětíně. Dům prohledali, Procházka v něm ale už nebyl. V domě jsou mimo jiné ubytovny, část jich tam má i firma G4S Cash Services, z níž peníze zmizely.

Policie utvořila dva týmy, které prohledávají dvě křídla budovy.

Policie po muži i jeho komplici pátrá. Ztěžuje jí to fakt, že Procházka byl uzavřený člověk, který neměl přátele a téměř s nikým se nestýkal. "V místě svého přechodného bydliště se zdržoval sporadicky, nikdy zde nikoho nekontaktoval. I o své osobě, či o svém soukromém životě, nikdy s nikým nehovořil," popsala Knolová.

:. František Procházka. Foto: Policie ČR

V sobotu, kdy k loupeži došlo, byl Procházka v práci, jeho komplic kolem poledne přijel označeným autem a Procházka jej pustil do objektu. Peníze už v té době měl připravené a do auta je naložil. Vůz odjel a Procházka se vrátil do práce a odešel až v sedm hodin večer. Firma to, že jí chybí suma ve výši ročního obratu, zjistila druhý den.

V neděli policisté našli auto opuštěné v Kandertově ulici v Praze 8.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám