Hlavní obsah

Zloděj čekal v obchoďácích přes noc na WC, policie vyšetřuje krádeže za půl milionu

– Olomouc

Olomoučtí kriminalisté obvinili dva cizince ve věku 42 a 41 let z krádeže zboží za bezmála půl milionu korun v prodejně mobilních telefonů v olomouckém obchodním domě. Stíháni jsou vazebně. Hrozí jim až pět let za mřížemi. Právo v úterý o případu informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednalo se podle ní o promyšlený způsob krádeže. Jeden z mužů se měl za pomoci druhého ukrýt na veřejných toaletách obchodního domu a zde vyčkat až do zavírací doby. Poté se měl přemístit do prodejny mobilních telefonů, ze které měl odcizit téměř 80 kusů elektroniky.

Byly to hlavně mobilní telefony, tablety, datové kabely a paměťové karty. Současně za pomoci klíče, který našel v prodejně, měl z trezoru ukrást téměř 60 tisíc korun.

„Vše si uschoval do sportovních tašek a ukrytý vyčkal až do otvírací doby. Krátce po otevření obchodního centra jej měl druhý muž na toaletách vyzvednout a společně i s nakradenými věcmi měli místo opustit,“ uvedla mluvčí.

Pacient v nemocnici na Olomoucku kradl během svého léčení

Krimi

Kriminalisté na případu několik měsíců usilovně pracovali. Klec spadla o uplynulém víkendu během jejich neúspěšného pokusu o další vloupání, tentokrát do obchodního domu ve Zlíně. Způsob provedení víceméně kopíroval podobu olomouckého případu. Krátce po spáchání činu oba muže zadržela zásahová jednotka.

„Nyní také prověřujeme, zdali obvinění nemají na svědomí ještě další skutky obdobného charakteru spáchané v rámci České republiky,“ dodala Vaňharová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám