Hlavní obsah

Zloděj bil a šacoval staříka v pražském metru, lidé přihlíželi

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie pátrá po muži podezřelém z okradení seniora v pražském metru. Nejdřív ve vagonu staříka osočil, že mu ukradl telefon, a dal mu facku. Nakonec spolu oba vystoupili ve stanici Roztyly, kde agresor sebral staršímu muži mobil. Senior byl podle policistů značně vystrašený a bál se říct si o pomoc lidem kolem. Policie zveřejnila záznam bezpečnostní kamery, na níž je podezřelý zachycen.

Okradený senior v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Obětí krádeže se 73letý senior stal v pátek 2. srpna kolem poledne mezi stanicemi linky metra C Háje a Roztyly.

„V jednu chvíli k němu přistoupil jemu neznámý muž a osočil ho, že mu odcizil mobilní telefon. To samozřejmě nebyla pravda, ale neznámý muž si trval na svém. Poškozenému sebral jeho igelitovou tašku a prohledal ji, ale nic nenašel. Možná proto dal staříkovi facku, až ten upadl na zem, kde mu agresor sebral batoh a vystoupil s ním ve stanici Roztyly,“ popsala incident v pátek mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Na nástupišti muž batoh prohledal, jenže znovu nic nenašel, takže seniorovi prošacoval kapsy u kalhot. „V nich našel mobilní telefon, který mu se slovy ‚Ten je můj!‘ sebral.

Senior neměl šanci se fyzicky lépe disponovanému a přibližně o třicet let mladšímu muži ubránit. Zřejmě proto celému jednání podezřelého pouze přihlížel a nezmohl se na odpor,“ poznamenala mluvčí.

Podle policie byl stařík natolik vystrašený, že nedokázal oslovit jiné cestující, kteří byli kolem – jak při úderu fackou ve vagonu, tak na nástupišti v Roztylech.

INCIDENT VE STANICI VYSOČANSKÁ
Seniorský pár se popral v pražském metru

„Bezpečnostní kamery zachytily neznámého muže, který je z loupeže podezřelý. Pokud muže na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte prosím linku 158,“ oslovila Siřišťová veřejnost.

Případ její kolegové vyšetřují jako loupež, za kterou v tomto případě hrozí až desetiletý trest. Oběti krádeže vznikla podle mluvčí škoda necelých tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám