Hlavní obsah

Zloděj během prohlídky vypáčil vitrínu v Legiovlaku a ukradl vzácné medaile

Praha

Dvanáct originálních medailí si odnesl neznámý chmaták v neděli z repliky vlaku legionářů, který stojí na pražském nákladovém nádraží. Zloděj vypáčil během prohlídky vitrínu a odnesl věci za 30 tisíc korun.

Foto: Československá obec legionářská

Vitrína, kterou zloděj vykradl.

Článek

Zloděj si z vlaku, který stojí na Nákladovém nádraží Žižkov, odnesl pamětní medaile několika střeleckých pluků a strojírenské roty, pamětní odznak 10. střeleckého pluku, pamětní medaili za Zborov a dvě carské medaile.

"Je to pro nás velká ztráta a hlavně obrovské zklamání. Přesto, že je na Legiovlaku stálá posádka, zjistili jsme to až v pondělí ráno," uvedl mluvčí Československé obce legionářské Miloš Borovička.

Legiovlak je součástí projektu Legie 100, který má připomenout odkaz zakladatelů moderního státu. Do roku 2020 projede celou Českou republiku a zavítá i na Slovensko. Mezi zrekonstruovanými vagóny je i obytný vůz, plošinový vůz s obrněným automobilem nebo sanitní vagón.

V každém z vagónů je nainstalována výstava panelů a trojrozměrných předmětů, které přibližují život a boj československých legionářů na Transsibiřské magistrále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám