Hlavní obsah

Zlaté české ručičky? Zloděj si vyrobil falešný klíč na jízdenkové automaty

– Brno
Právo, Vladimír Klepáč

Čeští zloději se mohou pochlubit neuvěřitelnou vynalézavostí. Jeden z nich způsobil Dopravnímu podniku města Brna škodu 110 000 korun. Doma si vyrobil univerzální falešný klíč na otvírání automatů na jízdenky na MHD. Tento nápad dostal při venčení psa, když našel pohozený poškozený automat na jízdenky. Muži hrozí až pět let vězení.

Foto: Policie ČR

Jízdenky z automatů nalezené při domovní prohlídce

Článek

„Poškozený automat si vzal domů. Tak dlouho zkoumal zamykací mechanismus přístroje, až se mu podařilo vyrobit falešný univerzální klíč na jeho otvírání,“ řekl Právu mluvčí krajské policie Pavel Šváb.

Třiatřicetiletý muž pak s komplicem vybral v krátké době osm automatů na jízdenky. Při jedné z krádeží dopadla policejní hlídka jeho komplice, jemuž pachatel prozradil své tajemství o tom, že si vyrobil falešný klíč.

Foto: Policie ČR

Muž používal při krádežích jako pomůcku schéma linek brněnské MHD.

„Následovala domovní prohlídka u hlavního podezřelého, který se policistům k činu přiznal. Nic jiného mu ostatně ani nezbývalo, našli jsme u něj mimo jiné jízdenky v celku i rozstříhané a také celou cívku pocházející jednoznačně z automatu na jízdenky,“ uvedl mluvčí.

Ředitel dopravního podniku Miloš Havránek Právu řekl, že na objasňování případu spolupracovala firma s policií. „Provedli jsme také řadu technických opatření, aby se něco podobného už nemohlo opakovat,“ doplnil Havránek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám