Hlavní obsah

Žhář zapálil auta obviněnému z vraždy

HUSTOPEČE

Padesátiletý muž z Hustopečí na Přerovsku, který minulý týden zastřelil prchajícího muže, o němž se domníval, že mu chtěl ukrást auto, se stal terčem žháře. Neznámý pachatel zapálil v noci na pondělí dvě osobní auta na dvoře jeho rodinného domu.

Foto: Aleš Rudl

Dobrovolnicí odstraňují pajasany žlaznaté, které ničí zdejší stepní společenstva.

Článek

"Vozidla zaparkovaná na jeho dvoře se vzňala kolem půlnoci," uvedla v pondělí Novinkám mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

"Když hasiči dorazili na místo, zjistili, že hoří nejen osobní automobily Škoda Octavia a Škoda Favorit, ale také okno rodinného domku. Auta shořela celá a okno rodinného domu bylo opálené," upřesnila pro ČTK mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hacsiková.

Poškozený muž tak podle ní přišel o téměř půl miliónu korun. Případem se dál zabývá přerovská policie.

Střelba na údajného zloděje

Majitel zapálených aut čelí od pátku obvinění z vraždy. Zastřelil totiž muže, o kterém se domníval, že je zlodějem aut. Podle jeho výpovědi zahlédl z okna v osudnou noc ze čtvrtka na pátek postavu s baterkou, pohybující se kolem jeho auta. Neváhal, vzal jako bývalý myslivec brokovnici a vyběhl ven. Osoba ve tmě před ním začala prchat. Dostala se až k vozu, který byl zaparkovaný opodál a snažila se ujet.

Teď tě zastřelím, volal údajně prchající

"Obviněný tvrdí, že při pronásledování neznámého muže za ním volal, ať zastaví a vystřelil do vzduchu. Zhruba 20 metrů od vozidla uviděl, že muž na něj míří nějakou hlavní a volá ´Teď tě zastřelím´. Obviněný měl zavrávorat a při pádu na zem podruhé vystřelit," popsala výpověď padesátiletého muže Bednarčíková.

Vůz asi po padesátimetrové jízdě narazil do stromu. Muž dál řekl, že pak už k autu nešel a rovnou přivolal policisty. Ti nalezli v havarovaném autě mrtvého muže s prostřeleným hrudníkem, pod jehož tělem ležela vzduchovka. Později zjistili, že se jedná o 42letého R. H. z Paršovic.

Okolnosti případu dál vyšetřují kriminalisté.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám