Hlavní obsah

Ženy v Ostravě se snažily zadržet podomní prodejce, nacouval do nich autem

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Třiadvacetiletého muže obvinili v sobotu policisté v Ostravě kvůli tomu, že nacouval do dvou žen, které se ho snažily zadržet. Muž totiž se svým kumpánem nabízel podomní služby, přestože věděli, že podomní prodej je ve městě zakázán. Autem na ženy opakovaně najížděl, až došlo ke zranění čtyřiašedesátileté seniorky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nájemnici z obytného domu oslovili muži s tím, že dochází ke změně názvu současného dodavatele služeb, a vyžádali si po ní vyúčtování za předchozí období. Toto žena učinila, muži si vyúčtování vzali a sdělili, že se vrátí za deset minut s tím, že v domě řeší ještě jednoho zákazníka. Mezi tím však na místo žena přivolala telefonicky jinou ženu, která pracuje u Městské policie Ostrava,“ vylíčil událost mluvčí policie Richard Palát.

Dodal, že když přivolaná žena dorazila na místo, tak už oba muži stáli před domem. Řekla jim, že pracuje u městské policie, že je zde podomní prodej zakázán, a že přivolává na místo policejní hlídku.

Muži nelenili, nasedli do svého auta a snažili se ujet. Jenže v tom jim chtěly obě ženy zabránit. „Obviněný řidič do nich dvakrát menší rychlostí vozem nacouval. Při druhém couvání došlo k poranění seniorky, které si vyžádá lékařské ošetření,“ upřesnil Palát.

Kriminalista 23letého muže obvinil ze zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu pokusu o ublížení na zdraví. V případě, že bude obviněný uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na šest let. Přísnější sazba trestu vychází z toho, že k činu použil auto, které je chápáno jako zbraň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám