Hlavní obsah

Ženu ze Zlína pokousal pes, když chránila své zvíře. Skončila se zlomenými prsty

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Se zlomenými prsty skončila v nemocnici 46letá žena, která se na ulici ve Zlíně snažila ubránit svého malého psíka před útokem velkého agresivního psa bojového plemene. Ten ženu pokousal.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Šestačtyřicetiletá žena oznámila policistům, že ji v pondělí před polednem při venčení jejího psa pokousal cizí pes a zranil ji na ruce. Kriminalisté zahájili řízení pro podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za což pachateli hrozí v případě uznání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky,“ informovala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Doplnila, že majitelem psa je 33letý muž ze Zlína.

„Žena měla svého psa malé rasy na vodítku. Uviděla, že se k ní velkou rychlostí blíží jiný pes zřejmě bojové rasy, který není na vodítku a je následován majitelem. V okamžiku, kdy chtěla svého malého psa zvednout, aby ho uchránila před útokem, ji cizí pes kousl do levé ruky,“ uvedla mluvčí.

Žena zavolala strážníky městské policie. V nemocnici jí lékař ošetřil prsty, které měla po útoku psa zlomené.

„Veškeré bližší okolnosti související s napadením a závažnost zranění ženy prověřují zlínští kriminalisté,“ řekla Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám