Hlavní obsah

Ženu v Ostravě vláčela tramvaj několik metrů, na místě zemřela

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická nehoda se stala v sobotu dopoledne před desátou hodinou v Ostravě-Porubě na Opavské ulici. Jednačtyřicetiletá žena přecházela tramvajové koleje poblíž městské knihovny mezi zastávkami Poruba Vozovna a Rektorát Vysoké školy báňské, když ji srazila tramvaj číslo osm jedoucí směrem na ulici 17. listopadu. Žena byla na místě mrtvá.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři již nemohli sražené ženě nijak pomoci.

Článek

„Policie událost na místě prošetřuje. Tramvaj, kterou řídil šestatřicetiletý muž, táhla ženu několik metrů. U řidiče byla provedena zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Další okolnosti policisté zjišťují. Uvítáme i informace od svědků, kteří v té době tramvají jeli či procházeli po Opavské ulici,“ informovala Právo ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že je možné, že ve věci bude zahájeno trestní řízení pro přečin z nedbalosti.

„Hasiči museli tělo sražené ženy vyprostit zpod vozu, manipulovat s tramvají však nebylo nutné,“ popsal nehodu mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Všechny tramvajové spoje v té době směřující na Vřesinskou byly odkloněny. Lidé museli využít náhradní autobusovou dopravu. Ostravský dopravní podnik doufá, že po sobotním poledni již bude tramvajová doprava na této trase obnovena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám