Hlavní obsah

Ženu v Jihlavě zřejmě zavraždil čtyřmi výstřely její exmanžel, sám se po činu zastřelil

Jihlava
Aktualizováno

Pachatelem vraždy 71leté ženy z Jihlavy byl zřejmě její bývalý manžel, uvedla v pondělí policie. Důvodem byly spory v podnikání. Muž se po činu zastřelil. Policie případ dále prověřuje, řekl kriminalista Pavel Kubiš.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Slavíčkova ulice v jihlavské části Bedřichov, kde měl útočník zastřelit ženu v protijedoucím voze.

Článek

Vražda se stala v pátek 15. prosince kolem 14.00 na křižovatce ulic Slavíčkova a Sokolovská v Jihlavě. [celá zpráva] Podle policie žena na křižovatce zastavila se svým autem. Ze druhého vozu, který zastavil vedle ní, začal řidič střílet. Ženu zasáhl čtyřmi ranami, vypálil jich minimálně šest. Pak z místa střelby ujel.

Bývalý manžel byl podle Kubiše od začátku prověřován jako možný pachatel. Policie se ho snažila kontaktovat, pak po něm vyhlásila pátrání. Jeho auto bylo nalezeno v Pardubicích. V sobotu bylo na Chrudimsku nalezeno tělo pravděpodobného, 64letého pachatele. Podle policie se zastřelil svou legálně drženou zbraní. Nebyla to však stejná zbraň, kterou byla zastřelena žena.

„Vražedná zbraň nebyla doposud zajištěna,” řekl Kubiš. Podezřelý podle něj legálněvlastnil zbraň a v minulosti ohlásil odcizení jiné legálně držené zbraně. Jestli šlo o vražednou zbraň, nepotvrdil. „Myslím si, že i balistická expertiza nám může napovědět,” dodal kriminalista. Policie se podle něj přiklání k tomu, že šlo o plánovanou vraždu.

Podle policie měla žena s bývalým partnerem dlouhodobé spory kvůli podnikání. Měli za sebou několik soudů.

Na Vysočině je to letos třetí vražda. V srpnu kriminalisté vyšetřovali vraždu pětačtyřicetiletého Ukrajince na ubytovně v Humpolci na Pelhřimovsku. Muže ubodal jeho jednapadesátiletý krajan. Koncem října se stala rodinná tragédie v Počátkách na Pelhřimovsku. Šestadvacetiletý muž tam ubodal své dva sedmnáctileté bratry a třetího, sedmadvacetiletého zranil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám