Hlavní obsah

Ženu brutálně zbil tyčí, s kumpánem jí sebrali tři miliony. Policie obvinila dvojici ve vazbě

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Policie obvinila dva muže z loupežného přepadení pracovnice směnárny v Uherském Hradišti z loňského února. Maskovaný pachatel měl tehdy ženu zbít tyčí u jejího bydliště, sebrat jí batoh se zhruba třemi miliony korun a zmizet s kumpánem v autě. Před objasněním případu skončili oba podezřelí ve vazbě kvůli jiné trestné činnosti.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Lenka Javorková. Národnost dvojice (35 a 48) policie neupřesnila, mluvčí uvedla, že jedná o občany ze zemí Evropské unie.

Na loupež se podle kriminalistů připravovali, svědci při vyšetřování hovořili o dvou mužích v okolí směnárny, kteří byli podezřelí svým chováním, kdy se snažili, aby jim nebylo vidět do tváře. Na oběť pak udeřili u jejího bydliště.

„Dnes 41letá žena přijela navečer z práce domů a zaparkovala. Když vystoupila z vozu, muž maskovaný kapucí a šátkem přes obličej ji beze slov brutálně udeřil tyčí několikrát do hlavy a vytrhl jí z ruky batoh, ve kterém měla necelé tři miliony korun, platební karty a doklady. Jednalo se o peníze ze směnárny v různých bankovních měnách,“ popsala mluvčí útok z února 2019.

Dělal zmatky a směnárnu v Praze otíral kapesníkem, pak utekl s 200 tisíci

Krimi

Zraněná směnárnice zůstala ležet na zemi a zahlédla, jak útočník naskočil k druhému muži do auta, které ve smyku rychle odjelo. „Přepadená žena skončila se zraněním v nemocnici. Pachatelé během jízdy vytáhli peníze a batoh vyhodili ven z auta,“ upřesnila Javorková.

Vyšetřování zabralo přes rok a půl, kromě řady svědectví kriminalisté dohledali i několik telefonů použitých při přípravě a během loupeže, které rovněž letěly z okna auta po napadení ženy.

Když se policie dostala na stopu dvěma konkrétním lidem, ukázalo se, že jsou rovněž součástí skupiny podezřelé z rozsáhlé distribuce marihuany. Gang pozatýkala letos v lednu a zmíněnou dvojici poslal soud do vazby. Vyšetřování loupeže mezitím podle mluvčí pokračovalo, načež koncem října kriminalisté oba obvinili i z loupeže a krádeže bankovních karet.

Pokoušeli se prodat padělky šeků za 7,2 miliónu, zadrželi je hned na místě

Krimi

„V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí až dvanáctiletý trest vězení. Ani jeden z obviněných zatím nemá záznam v rejstříku trestů v ČR. Starší z mužů však byl ve své zemi odsouzen a potrestán za majetkovou trestnou činnost, držení drog a řízení pod vlivem návykových látek. Kriminalisté případ nadále šetří a pracují i s verzí, že obvinění měli další spolupachatele,“ dodala Javorková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám