Hlavní obsah

Ženich se o svatbě dozvěděl až po roce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Čtyřicetiletý muž z Ostravy-Vítkovic se teprve po téměř roce stráveném ve vězení dozvěděl, že je už stejnou dobu ženatý s jednatřicetiletou cizinkou. Žádné svatby se přitom fyzicky neúčastnil, proto celou věc oznámil na policii. Policie celou záhadu záhy vyřešila.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Adéla Citová z Fitness studia Louny

Článek

Muž nastoupil výkon trestu za majetkové delikty loni v květnu. "Podle dosavadního vyšetřování toho využil jeho o dva roky mladší bratranec z Ostravy-Hrabůvky, který se bez jeho vědomí a na jeho doklady o den později formálně oženil s 31letou cizinkou," sdělila dnes mluvčí ostravské policie Ilona Branžovská.

Cizinka, která tak získala české občanství, za dohodnutý sňatek zaplatila deset až dvacet tisíc korun, které inkasoval onen příbuzný vydávající se za svého bratrance.

Žena už zřejmě není v republice

Obviněnému muži nyní hrozí až dvouleté vězení za trestný čin poškozování cizích práv. Pobyt ženy, jejíž národnost mluvčí nechtěla říci, není známý.

"Policie na případu dále pracuje a nevylučuje, že dojde k trestnímu stíhání dalších osob," dodala Branžovská.

Obvinění si ale zřejmě vyslechne také vězeň, který na celý případ upozornil. Policie totiž zjistila, že cizinku si měl původně vzít sám, ovšem zabránil mu v tom nástup do výkonu trestu.

Reklama

Výběr článků

Načítám