Hlavní obsah

Ženě hrozil zveřejněním sexuálního videa, musí zaplatit 30 tisíc

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Vynutit si za každou cenu schůzku s mladou ženou, s níž udržoval dříve intimní poměr, se rozhodl čtyřiatřicetiletý Robert Sellner. Jako páku pro setkání se rozhodl použít video ze sexuálních hrátek, které dříve s dívkou bez jejího vědomí natočil. Jeho přesvědčovací metody ohodnotila justice jako vydírání a brněnský krajský soud muže v úterý potrestal pokutou 30 tisíc korun.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sellner při komunikaci na sociální síti Facebook vyhrožoval, že když se žena jeho požadavkům nepodvolí, mohl by video zveřejnit. „Požadoval po poškozené, aby ho navštívila, s tím, že se na video společně podívají a pak ho smaže. Poškozená přitom nevěděla, že byla zachycena v sexuálních pozicích,“ popsal soudce Adam Kafka. Věk ženy u soudu nezazněl.

Mladík si natočil sex se 17letou dívkou a video rozeslal. Hrozí mu tři roky vězení

Krimi

Sellner se u soudu prezentoval jako dobrák, když dívce psal, že má vlastně ještě štěstí, neboť kdyby ji natočil někdo jiný, „už by byla na internetu a lidi na ulici by po ní chtěli podpisy“.

Žena setkání odmítala s tím, že má vážnou známost, a odmítla reagovat i na nabídku, že si při setkání „připomenou ty věci z videa“. Nakonec Sellner ještě psal, že by přistoupil i na náhradní variantu, tedy že by žena za sebe poslala nějakou pěknou kamarádku.

Soud se při jednání musel obejít bez přítomnosti obžalovaného, muž je totiž na útěku před spravedlností. Když jej v první instanci potrestal brněnský městský soud, odvolání za něj podala jeho údajná družka. „Nešlo nijak ověřit, jestli je to skutečně družka obžalovaného, odvolání jsme přijali,“ krčil rameny soudce Kafka, když přečetl stručný dokument. V něm žena tvrdila, že soudy ignorují Sellnerem udávané adresy, a proces je tak nezákonný.

Justici se vyhýbá 

Na takovou argumentaci ale odvolací senát odmítl přistoupit. „Městský soud se velice pečlivě zabýval vysvětlením, proč vede řízení jako proti uprchlému. I z našeho pohledu lze konstatovat, že obžalovaný se chová obstrukčně. Byl dokonce stíhán vazebně, pak měnil své bydliště, dokládal adresy po celé Evropě, kde si ale písemnosti nepřebíral, navíc si zrušil i datovou schránku. Celé jeho jednání svědčí o tom, že se snaží soudu vyhýbat,“ konstatoval Kafka.

O Sellnerově vině pak odvolací senát neměl pochyb. „Je usvědčován nejen výpovědí poškozené, ale i dalších svědků, u nichž není žádný důvod, proč by měli snahu obžalovanému škodit. Věrohodnost výpovědi poškozené potvrzuje i znalecký posudek. Uložený trest zohlednil všechny okolnosti, obžalovaný je jistě schopen ho zaplatit,“ dodal Kafka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám