Hlavní obsah

Žena zřejmě utopila a pohodila obě své novorozené děti

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOVOSICE
Aktualizováno

Dvaatřicetiletá žena, která zabila vlastní dítě a poté ho odhodila nedaleko prodejny Lidl v Lovosicích, možná nevraždila poprvé. Policisté ji podezřívají také z toho, že před dvěma lety utopila své další dítě.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Mrtvolku sotva měsíční holčičky našel kolemjdoucí v odpadkovém pytli u betonové skruže nedaleko cesty spojující prodejnu Lidl s obytnou částí Lovosic.

Článek

„Kriminalisté prověřují okolnosti jejího porodu z roku 2007. Po něm žena hodila do Labe dítě, které podle ní nejevilo známky života,“ řekla Právu mluvčí ústecké krajské policie Šárka Poláčková.

Novorozenou holčičku, kterou letos v lednu našel na okraji města náhodný chodec v igelitovém pytli, podle policie matka doma nejdříve utopila v záchodové míse a poté zhruba měsíc nechala ležet ve sklepě.

Vražedkyně během výslechu uvedla, že ji k hrůznému činu dovedla svízelná sociální situace. Ústecký soud uvalil ve středu na ženu vazbu s odůvodněním, že by mohla uprchnout a skrývat se. Za vraždu ženě hrozí až patnáct let vězení, nebo výjimečný trest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám