Hlavní obsah

Žena zapomněla v autobusu kabelku se čtvrt miliónem, poctivý řidič ji odevzdal

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kabelku plnou bankovek v hodnotě přes čtvrt miliónu korun objevil v Ostravě řidič autobusu, když na konečné kontroloval své vozidlo. Nález poctivě odevzdal policii, která zjistila, že kabelku si v autobusu zapomněla 79letá žena. Ta si v pondělí peníze převzala na policejním oddělení.

Foto: Jan Handrejc, Právo

Ilustrační foto

Článek

O kuriózním případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „V pátek kolem desáté hodiny oznámil devětadvacetiletý řidič na tísňovou linku, že při kontrole autobusu nalezl kabelku, uvnitř které jsou peníze,“ řekla mluvčí. Dodala, že policisté na místě zajistili kabelku s velmi vysokou částkou.

„Až za přítomnosti policistů zjistil nálezce, že částka není nikterak zanedbatelná, ale jde o hotovost přesahující 281 tisíc korun. Policisté nález řádně zadokumentovali, šlo zhruba o 200 kusů různých bankovek,“ uvedla mluvčí. „V pondělí dopoledne si na obvodním oddělení policie peníze převzala 79letá žena, která zavazadlo s penězi v autobusu zapomněla,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám