Hlavní obsah

Žena z Prahy nabízela mobily a hodinky. Po zaplacení zálohy přestala komunikovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Padesát podvodných prodejů elektroniky má podle kriminalistů na svědomí 43letá žena z Prahy. Zboží nabízela na internetu a vybírala zálohy. Škoda byla vyčíslena na 150 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena zadávala na různých internetových portálech smyšlené inzeráty na prodej různé elektroniky v podobě chytrých hodinek a mobilních telefonů,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Mámil ženy na seznamkách falešným průkazem tajné služby. Sebrala ho zásahovka

Krimi

Následně od poškozených vylákala zálohu kupní ceny nebo celou částku předem, přičemž dle policie věděla, že zboží nemá a nedodá. Následoval obvyklý scénář, kdy žena přestala komunikovat a lidem nezbylo nic jiného než se obrátit na policii.

Koupil veterána přes internet, auto ale nedostal

Krimi

Kriminalisté zdokumentovali na 50 podvodů se škodou téměř 150 tisíc korun. Peníze žena použila pro vlastní potřebu. Nyní je stíhána za podvod a hrozí jí až pět let vězení.

Mluvčí policie v souvislosti s případem apeloval na občany, aby byli při nákupu přes internet obezřetní. „Zvláště při platbách za zboží či služby, které jsou vyžadovány předem. Takovou platbu předem neprovádějte, aniž byste si neověřili prodejce, nezjistili si jeho obchodní minulost a recenze na něj,” upozornil Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám