Hlavní obsah

Žena z Písecka se bála ostudy, tak uškrtila novorozeně. Dostala 15,5 roku

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Krajský soud v Českých Budějovicích poslal v pondělí na 15 roků a šest měsíců do vězení 32letou ženu z Chvaletic na Písecku. Podle senátu se potvrdilo tvrzení obžaloby, že někdy v březnu loňského roku zavraždila hned po porodu novorozeně. Mrtvé tělíčko narozené dívky skrývala několik měsíců a nakonec je zahrabala na zahradě u domu. Rozsudek není pravomocný.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Žena u krajského soudu

Článek

Žena má celkem osm dětí, přičemž tři jsou v péči manžela, další jsou v ústavní péči, pěstounské péči, nebo byly osvojeny.

U soudu se k činu přiznala. „Udělala jsem to ze strachu z ostudy. Styděla jsem se za to, že jsem asi už podeváté těhotná.“

Žena popsala i to, jak k činu v březnu v koupelně v domě u jejího otce došlo. „Přišlo to hrozně náhle. Dala jsem si v koupelně pod sebe deku a začala rodit. Pak se mi přetrhla pupeční šňůra a na chvíli jsem omdlela. Pak jsem vzala tepláky, omotala jsem je kolem jejího krku a utáhla,“ poznamenala obžalovaná.

Mrtvé tělíčko novorozeněte následně zabalila do županu a dala do igelitového pytle. Ten u sebe schovávala několik měsíců a vzala si ho i ke svému novému příteli, se kterým žila ve stejné obci.

Nakonec asi po šesti měsících dítě zahrabala na zahradě. I soudní znalci označili to, že mrtvé dítě u sebe měla tak dlouho, za něco, s čím se ještě nesetkali. Ženě hrozilo dvacet let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám