Hlavní obsah

Žena se přiznala k vraždě své známé v Havířově

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov
Aktualizováno

Vyšetřovatel podá v pondělí na státním zastupitelství návrh na vzetí pachatele do vazby. Žena se pod tíhou důkazů k vraždě přiznala. Mrtvou šestačtyřicetiletou ženu z Havířova našli v pátek odpoledne v přízemním bytě na ulici Na Nábřeží havířovští strážníci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

O pár hodin později už kriminalisté znali jméno vraha, jímž byla právě dvaatřicetiletá známá oběti, za což jí hrozí pobyt za mřížemi až na 15 let. 

O vraždě se policisté dozvěděli v pátek 7. srpna okolo 16. hodiny. "Hodinu před tím slyšel jeden ze sousedů roztržku. Když našel na zápraží bytu stopy krve, zavolal městské strážníky,“ popsal krajský policejní mluvčí Stanislav Sobol. Příslušníci městské policie sehnali syna nájemnice a společně s ním vstoupili do bytu. "Tam nalezli bezvládné tělo ženy.“

Žena zemřela na bodné rány, které měla podle Sobola po celém těle. Vražedným nástrojem je zřejmě nůž, který našli vyšetřovatelé zabalený na místě činu. Najít domnělého vraha nedalo policistům mnoho práce. Vycházeli z výpovědi sousedů. Pomohl jim i fakt, že při vraždě se zranila i útočnice.

"Zadrželi jsme ji v sobotu ráno hned poté, co se nechala ošetřit v Nemocnici v Karviné-Ráji,“ uvedl policejní mluvčí a dodal, že pravděpodobným motivem činu byly peníze. "V současné době však přesně nevíme, zda zavražděná žena své známé něco dlužila,“ upozornil.

Žena podezřelá z vraždy je momentálně vyslýchána kriminalisty v regionu. Ti letos zatím vyšetřovali 15 vražd a pouze u dvou není doposud znám pachatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám