Hlavní obsah

Žena s osmnácti zákazy řízení opět vyrazila na silnice, chytili ji v pražských Vršovicích

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Uběhl týden a pražští policisté měli opět co dočinění s 28letou nenapravitelnou řidičkou, která má soudem uložených pět platných zákazu řízení. Nejdelší z nich je na čtyři roky. Celkově jich už za svůj život nasbírala osmnáct. I v tomto případě se policejní hlídce snažila ujet, ale marně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté si řidičky všimli v pražských Vršovicích a pokusili se ji zastavit. Žena ale začala ujíždět Průběžnou ulicí až k Edenu, kde se hyundai podařilo zablokovat. Šoférka byla v autě zamčená a policistům chvíli trvalo, než ji přemluvili, aby v klidu otevřela.

Prověřením v evidencích muži zákona zjistili, že je to známá recidivistka.

„Řidičský průkaz má zadržený, a to na základě celkem pěti zákazů řízení motorových vozidel, z nich nejdelší jí zakazuje sednout za volant na dlouhých 48 měsíců. Sečteme-li všechny zákazy dohromady, neměla by tato žena řídit motorová vozidla 152 měsíců, tedy celkem dvanáct a půl roku,“ konstatoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Mladá žena, kterou policisté naposledy přistihli minulé úterý v Sokolovské ulici, je podezřelá z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí jí až tři roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám