Hlavní obsah

Žena s dětmi se v Praze nadýchala oxidu uhelnatého

Právo, jap

Tři lidé, včetně dvou dětí, skončili v pátek večer v péči pražských záchranářů poté, co se v bytě na Břevnově nadýchali oxidu uhelnatého. Záchranáři ženu se dvěma dětmi převezli do nemocnic.

BEZ KOMENTÁŘE: Tři lidé se na Břevnově nadýchali oxidu uhelnatéhoVideo: Novinky

 
Článek

Oxid uhelnatý s největší pravděpodobností unikl z vadného průtokového ohřívače. Zdravotní potíže se projevily nejprve u čtyřiačtyřicetileté ženy v bytě v Bělohorské ulici v Praze 6. Protože žena ztrácela vědomí, přivolala jí rodina záchrannou službu.

"Na místo postupně vyjely dvě záchranářské posádky, jedna lékařská a inspektor provozu. Do péče jsme si převzali čtyřiačtyřicetiletou ženu a dále dva chlapce ve věku čtrnáct a sedm let. Všichni tři měli v krvi zvýšenou hladinu oxidu uhelnatého, kterého se nadýchali," řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Na místě zasahovali také hasiči. Po dobu zásahu záchranných složek byl omezen provoz v Bělohorské ulici ve směru do centra.

"Na místě zasahovala petřinská jednotka. Hasiči odvětrali byt a postižené osoby předali do péče záchranářům. Po odvětrání bytu ještě chemici provedli kontrolní měření a poté vše předali majiteli," sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka.

Při předání záchranářům už byli všichni tři lidé při vědomí.

"Ženu záchranáři po ošetření převezli do Ústřední vojenské nemocnice Střešovice. Oba chlapce jsme pak převezli do motolské nemocnice," doplnila Poštová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám