Hlavní obsah

Žena prodávala lampu za 700 korun, přišla o čtvrt milionu

Olomouc

Oklamat podvodníkem se nechala 59letá žena z Olomoucka, když chtěla tento týden přes inzertní portál prodat za 700 korun dřevěnou lampu. Připravil ji o více než čtvrt milionu korun. Právo o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na nabídku prodeje lampy zareagoval 15. března zájemce, který inzerentce poslal odkaz na zřejmě podvržené stránky přepravní společnosti. Prodávající na odkaz klikla a v několika případech zde vyplnila údaje ke své osobě, společně s číslem účtu. Ke své smůle přeposlala jeden z postupně přijímaných přístupových kódů údajnému kupujícímu. Tím mu nevědomky předala správu nad svým internetovým bankovnictvím,“ uvedla mluvčí.

Podvodníci tahají z ruských a ukrajinských klientů bank citlivé údaje

Stalo se

Následující den došlo podle ní na účtu ženy k odčerpání finančních prostředků ve výši zhruba 260 000 korun. „Neznámý pachatel se pokusil převést z účtu ještě další finance v hodnotě přes 230 000 korun. V tom mu však žena zabránila zablokováním účtu,“ konstatovala Vaňharová.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání zločinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu podvodu. „V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli v krajním případě až osm let za mřížemi,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám