Hlavní obsah

Žena prodala pozemky a poslala své úspory známosti z internetu

Právo, miš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Více než rok posílala své naspořené peníze 68letá žena z Brněnska na účet podvodníkovi, který se na internetu vydával za vdovce, který pracuje na lodi ve Spojených státech. Důvěřivá seniorka odeslala na bankovní účty neznámého, s nímž se seznámila na sociální síti, více než 70 tisíc dolarů, což je v přepočtu bezmála 1,6 milionu korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Přišla o všechny úspory, prodala pozemky, a dokonce si vypůjčila od rodinných příslušníků,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Seniorka přitom finance posílala dopisovateli v dobré víře. Nepoctivec ji přesvědčil, že kvůli údajné poruše lodi potřebuje poštovní balík odeslat k ženě domů. Po cestě se ale vyskytly komplikace.

Lodi hrozí nebezpečí, psal údajný námořník ženě z Hradce. Poslala mu milion

Krimi

Podvodník známost z internetu přesvědčil, aby zaplatila nutné poplatky. Tisíce dolarů prý bylo potřeba zaplatit například za pojištění proti terorismu, další peníze údajně šly na konto turecké policie, která zásilku měla zadržovat. Po několika měsících došla důchodkyni trpělivost i peníze.

„Když odmítla požadavek na koupení letenky, začal jí podvodník vyhrožovat. Měla si prý vypůjčit, případně zastavit svůj dům. Žena ho prý chce okrást a on ji oznámí FBI. Případ tedy oznámila policistům,“ uvedl Malášek.

Muž z Novojičínska platil domnělou exekuci. Podvodník z něj vylákal 2,5 milionu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám