Hlavní obsah

Žena podala příteli smrtící dávku, hrozí jí až osmnáct let

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velmi smutný případ začal v pondělí rozplétat Krajský soud v Ostravě. Na lavici obžalovaných usedla Petra Schneebergerová (41) z Havířova. Předloni v říjnu poskytla pervitin svému nemocnému příteli Romanovi F., který byl kvůli kritickému zdravotnímu stavu upoután na lůžko a o dávku ji prosil. Po aplikaci pervitinu oslabený muž zemřel.

Článek

Na lavici obžalovaných usedl i Petr Slonka, od kterého Schneebergerová drogy kupovala. Oběma hrozí až osmnáct let vězení.

Se svým přítelem se Petra Schneebergerová seznámila už v roce 1987. Tehdy byl podle ní sice už vyléčený ze závislostí na drogách, později se ale k pervitinu vrátil. „Romana jsem milovala a nechtěla jsem ho opustit,“ řekla u soudu. Později se jim narodily dvě dcery, jedna z nich už je dospělá a druhá má letos čtrnáct let.

Roman F. nikdy nepřestal brát drogy, i když se jeho zdravotní stav postupně stále zhoršoval. „V roce 2011 přestal úplně chodit ven a zůstal ležet na lůžku. Pomoc lékařů odmítal, protože mu vždy řekli, že si za svůj zdravotní stav může sám,“ vypověděla u soudu obžalovaná.

Přiznala, že nemocnému příteli občas obstarala i dávku drogy, bez které nemohl být. Poslední dávku pervitinu, kterou kupovala od obžalovaného Petra Slonky, mu poskytla těsně před jeho smrtí.

„Užívání drog, které si sám nitrožilně aplikoval, ve spojení s jeho špatným zdravotním stavem pak vedlo až k jeho úmrtí,“ uvedl v obžalobě státní zástupce David Bartoš. Hlavní líčení bude pokračovat výslechy svědků a soudních znalců. Zatím není jasné, kdy bude vyhlášen rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám