Hlavní obsah

Žena narazila autem do domu, zřejmě chtěla zabít sebe i děti

– PLZEŇ

Plzeňská policie vyšetřuje dopravní nehodu s možná velmi dramatickým pozadím. Pětatřicetiletá žena ve Volkswagenu Golf, ve kterém jely i její dvě děti, ve čtvrtek večer narazila do rodinného domku stojícího na okraji jedné z křižovatek v Letkově na Plzeňsku. Podle hlavní vyšetřovací verze řidička nehodu způsobila úmyslně za cílem zabít sebe i děti.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Řidičku zastavila až o zeď rodinného domku.

Článek

Záchranáři na místě ošetřili pomlácenou řidičku, její dvě děti z hrůzostrašně vypadající havárie vyvázly jen se šokem. "Jedna z vyšetřovacích verzí je ta, že žena chtěla zabít děti i sebe. Na místě nebyla brzdná dráha," řekl Právu šéf Okresní policie Plzeň-jih Václav Kraus.

Podle něj o úmyslu své matky řeklo ošetřovatelům jedno z dětí, když jej po nehodě ošetřovali. "Poslal jsem do nemocnice vyšetřovací skupinu kriminalistů," dodal Kraus.

"Žena v autě vezla dvě děti ve věku pět a osm let. Na křižovatce vyjela mimo silnici, prorazila plot zahrady a po asi deseti metrech se zastavila o zeď rodinného domu,“ řekl na místě nehody velitel hasičů Miroslav Moule.

Podle něho nebylo nutné osádku vozidla vyprostit. Všichni skončili v péči lékařů ze záchranné služby. Po prvotním ošetření je sanitka odvezla do nemocnice na pozorování.

Lidé z domu nechtěli o nehodě hovořit. Svědci uvedli, že se nejedná o místní ženu. „Křižovatka je špatně osvětlená, kdo to tady nezná, tak ho to ve tmě může zmást,“ řekla jedna z přihlížejících žen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám