Hlavní obsah

Žena měla u sebe padělané koruny za 1,5 miliónu, nejvíce v historii ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Falešné české bankovky v souhrnné hodnotě 1,5 miliónu korun objevili policisté v domě dvaačtyřicetileté ženy z Kladenska. Informovala o tom ve středu televize Prima. Podle ní bylo množství nalezených korunových padělků největší v historii Česka a představuje třetinu padělků, které každý rok zlikviduje Česká národní banka.

Článek

Prima informovala, že policisté v domě ženy objevili 800 bankovek v hodnotě 1,5 miliónu korun a další desítky falzifikátů připravených v arších k dokončení.

"Kriminalisté při domovní prohlídce dále zajistili techniku sloužící k výrobě padělků," řekla Primě mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Prima uvedla, že žena padělky vyráběla na počítači a tiskárně. Padělkům nechyběly žádné ochranné znaky. Ženě se s nimi podle Primy dařilo platit v obchodech, kde si jich všimli až při sčítání tržeb. Pamatovali si ale, kdo často platí bankovkami v hodnotě 5000 korun a oznámili to policii.

Zatím není jasné, kolik falešných bankovek stačila žena před odhalením použít, uvedla Prima.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám