Hlavní obsah

Žena bojuje o život po útoku lupiče

Novinky, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Zatím neznámý lupič přepadl v pondělí v podvečer třicetiletou pracovnici zastavárny na Zeyerově ulici v Olomouci. Způsobil jí těžké poranění hlavy a žena leží v kritickém stavu v olomoucké Fakultní nemocnici.

Foto: Josef Zajíc

Touha po svobodě : Jan Řezníček a Václav Šustek

Článek

Policisté zjistili, že si neznámý lupič z místa odnesl šperky, horské kolo a videorekordér v celkové hodnotě deset tisíc korun. "Navíc odcizil i hotovost deset tisíc korun," uvedla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

"Poté, co se prodavačka nevrátila z práce domů, vyrozuměl o tom její přítel majitele zastavárny. Ženu nalezli v 19 hodin v zadní části provozovny s těžkým poraněním a v bezvědomí," řekla Dolejšová.

Lékaři jsou šokováni agresivitou pachatele

"Stav ženy je podle lékařů kritický. Má vážné poranění mozku, zlomenou horní čelist a na jejím těle jsou patrné známky škrcení. Lékaři byli šokováni brutalitou, s jakou na ni musel lupič útočit. Už dlouho se prý s něčím takovým nesetkali," řekl v úterý odpoledne mluvčí nemocnice Stanislav Kopečný. Žena je podle něj stále v bezvědomí a její stav neumožňuje ani operační zákrok.

Reklama

Výběr článků

Načítám