Hlavní obsah

Žena a dítě na Frýdecko-Místecku se přiotrávily oxidem uhelnatým

– Frýdek-Místek
Právo, hon

V hlubokém bezvědomí skončily sedmatřicetiletá žena a tříletý chlapec poté, co se přiotrávily plynem unikajícím z plynového spotřebiče umístěného v koupelně. O události z Frýdecko-Místecka v pátek informoval mluvčí moravskoslezské krajské záchranky Lukáš Humpl.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Při vstupu do bytu záchranáře ihned upozornilo čidlo, které je součástí výbavy posádek, na přítomnost oxidu uhelnatého. Přístroj ukázal hodnotu 460 ppm, která je při delší expozici životu nebezpečná. V koupelně pak hladina ohrožujícího plynu přesahovala hodnotu 500 ppm a zasažené osoby bylo nutno okamžitě evakuovat ze zamořeného prostoru,“ popsal Humpl.

Žena i dítě byly podle něj v bezvědomí a ohrožení života. Poté, co je záchranáři přemístili do bezpečí a dali jim kyslík, se jejich stav začal zlepšovat, ale zasažení oxidem uhelnatým se jevilo jako vážné.

„Po poskytnutí potřebných opatření v rámci přednemocniční péče a konzultaci se specializovaným pracovištěm, byli pacienti transportováni do Městské nemocnice Ostrava k další léčbě v hyperbarické komoře,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám