Hlavní obsah

Železničářům ujel vagón, narazil do rychlíku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VYŠKOV

České dráhy mají na svém kontě další nehodu. Železničářům ujel ve úterý ráno ve Vyškově vagón a čelně se srazil s přijíždějícím rychlíkem. Jeden z cestujících, který mířil do práce, byl lehce zraněn. Trať z Olomouce do Brna stála čtyři hodiny.

Foto: Robert Rohál

Na předvánočním trhu se objevilo album Čas motýlů, na němž Marie Rottrová zpívá texty, jejichž autorem je Jaromír Nohavica.

Článek

Nehoda se stala v 6:20 v železniční stanici Vyškov při posunu vagónů. Jeden z nich posunovači neuhlídali a dostal se na trať, kde se srazil s rychlíkem.

"Vlak při nárazu nevykolejil. Jeden člověk v rychlíku byl zraněn, shodou okolností to byl zaměstnanec Českých drah, který jel do práce. Utrpěl tržnou ránu a po ošetření v nemocnici pokračoval v cestě," sdělil Novinkám mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Okolnosti zjišťují inspektoři a policie

Havarovaný vlak blokoval trať mezi Olomoucí a Brnem přes čtyři hodiny. Osobní vlaky nejezdily, byly nahrazeny autobusy. Rychlíky byly odkloněny přes Břeclav nebo Kyjov. Provoz byl obnoven ještě dopoledne.

"Příčiny na místě zjišťují státní drážní inspektoři, inspektoři Českých drah a samozřejmě policie," dodal Šťáhlavský s tím, že škoda byla zatím vyčíslena na 900 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám