Hlavní obsah

Ze zkopírovaných karet vybíral pachatel peníze v Peru

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Až v jihoamerickém Peru vybíral neznámý pachatel peníze z cizích účtů, ke kterým získal přístupová data zkopírováním platebních karet pomocí skimmovacího zařízení, které předtím nainstaloval na bankomatech v Karlových Varech. Podařilo se mu tímto způsobem vybrat 24 tisíc korun, chtěl však ukrást mnohem víc.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Odbor hospodářské kriminality v Karlových Varech přijal oznámení a následně zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta.

„Doposud neznámý pachatel měl na bankomat v Karlových Varech nainstalovat skimmovací zařízení, tedy zařízení umožňující zkopírovat elektronické údaje z platební karty, a získaná data použít k výrobě nejméně šesti padělaných platebních karet klientů banky. Z těchto karet byly v dubnu letošního roku v Peru provedeny na tamním bankomatu výběry v hotovosti,“ popisoval mluvčí policie.

„Dle kurzovního lístku došlo k výběru částky ve výši 24 tisíc korun, avšak jednání pachatele směřovalo ke způsobení celkové škody ve výši 102 tisíc korun,“ dodal s tím, že na záznamech z bankomatu jsou vidět dvě osoby, po kterých policie pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám