Hlavní obsah

Ze sutin mostu ve Vilémově vyprostili těla dalších tří dělníků, oběti jsou čtyři

Vilémov
Aktualizováno

Ze sutin mostu, který se ve čtvrtek odpoledne zřítil ve Vilémově na Havlíčkobrodsku, vyprostili záchranáři v noci na pátek další tři těla dělníků. Počet obětí tak stoupl na čtyři. V sutinách by už neměl být žádný člověk, řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Ze sutin mostu ve Vilémově vyprostili těla dalších tří dělníků, oběti jsou čtyři Video: Česká televize ČT24

 
Článek

V době neštěstí bylo pod mostem šest dělníků. Jeden byl lehčeji zraněn úlomkem, dalšího částečně zavaleného muže se podařilo vyprostit po čtyřech hodinách, měl těžká poranění.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Noční práce na vyproštění dělníků, které zavalily sutiny zříceného mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Čtyři oběti se čekaly. Záchranáři už od začátku přiznávali, že měli kontakt jen s jedním zavaleným a o čtyřech dalších nic nevědí. Pomáhal jim lehce zraněný dělník, který jim ukazoval, kde v době pádu mostu pracovali. [celá zpráva]

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zřícený most ve Vilémově na Havlíčkobrodsku zavalil šest dělníků, čtyři zemřeli.

Po vyproštění posledního těla ještě terén propátrávali záchranáři se psy. Práce byly přerušeny kolem 03:30, pokračovat budou ráno. Na stavbě podle policie pracovali tři Češi a tři Slováci. "Teď budeme pracovat na ztotožnění zemřelých," uvedla Čírtková.

Nasazen byl i speciální záchranářský útvar

Na místě během čtvrtečního večera zasahovalo kolem 70 hasičů, policisté a záchranáři. Pražští hasiči na místo vyslali Vyhledávací a záchranný odřad do obydlených oblastí USAR, který má speciální techniku na vyhledávání lidí v sutinách. V České republice byl nasazen jen v několika případech. Stav mostu nejdříve neumožňoval nasadit těžkou techniku, záchranáři v prvních hodinách používali jen ruce a drobné nářadí.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Noční práce na vyproštění dělníků, které zavalily sutiny zříceného mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku.

Most se podle starosty Vilémova Jiřího Lebedy rozlomil na dva velké bloky. Neštěstí se stalo na silnici II/345, která je kvůli opravám uzavřena pro dopravu. Policie se o pádu mostu dozvěděla z volání na tísňovou linku ve 14:41. Kriminalisté prověřují, zda nebyl spáchán trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti.

Foto: ti, Právo

Oprava mostu byla součástí velké krajské investice do modernizace silnice mezi Chotěboří a Golčovým Jeníkovem, která bude stát kolem 160 miliónů korun. Práce začaly v létě, týkají se celkem tří mostů. Náměstek hejtmana Libor Joukl uvedl, že zakázku zadal kraj sdružení firem M - Silnice a Strabag.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Noční práce na vyproštění dělníků, které zavalily sutiny zříceného mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám