Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič s policií v patách túroval fabii na 200 km/h

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Brázdim

Nehodou skončilo pronásledování řidiče fabie, který se z Prahy snažil ujet policejní hlídce. Čtyřicetiletý muž místy uháněl rychlostí 200 km/h, po zhruba dvacetikilometrovém pronásledování boural ve Středočeském kraji. Policie zjistila, že měl úředně zakázané řízení, navíc byl pod vlivem povzbuzující drogy pervitin.

Zdrogovaný řidič ve fabii ujížděl policiiVideo: Aktu.cz

 
Článek

Policejní hlídka si podezřelého řidiče všimla v pátek kolem 23. hodiny a pronásledovala ho podle agentury Aktu.cz z pražské ulice Mladoboleslavská. „Řidič nereagoval na výzvy k zastavení, a naopak se snažil ujet,“ sdělil mluvčí policie Jan Rybanský.

Řidič ujížděl policii rychlostí až 100 km/h, i po cyklostezce

Krimi

Řidič, který měl v autě ještě spolujezdkyni, uháněl přes Vinoř, Podolanku na Popovice. Fabií jel místy rychlostí až 200 km/h, bral to i přes parky, v protisměru nebo na červenou přes železniční přejezd. Zběsilá jízda skončila v obci Nový Brázdim, kde vrazil do sloupku.

Policisté muže zadrželi, ženu později propustili. Podle Rybanského byl důvodem k jeho pronásledování podezření, že registrační značky nesedí k autu. Nakonec se sice ukázalo, že jsou správné, muž ale majitelem fabie, ročník výroby 2005,  není.

Řidič octavie při honičce málem srazil dva chodce. Zabavili mu auto a skončil ve vazbě

Krimi

Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení a prověřuje, jak se muž k autu dostal. Zda ho odcizil, není zatím zřejmé. Měl by se rovněž zodpovídat z maření úředního rozhodnutí, protože měl na kontě podle mluvčího několik zákazů řízení. Testy na návykové látky navíc prokázaly v krvi řidiče stopy pervitinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám