Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič s cizími doklady chtěl uplatit policisty

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Podezřelá jízda šedého vozu typu Ford Mondeo upoutala o víkendu pozornost hlídky brněnských policistů. Zjistili, že muž za volantem neměl řidičský průkaz. Navíc byl ve stavu, kdy vůbec neměl na silnici vyrazit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Po zastavení muž strážcům zákona vydal požadované doklady, jenže policisté si nemohli nevšimnout naprosto rozdílné podoby na fotce řidičáku a skutečné vizáže řidiče.

Muž za volantem si dokázal vzpomenout pouze na „své“ příjmení, jméno už v paměti marně hledal, stejně jako datum narození. Po chvíli kapituloval a policistům předložil vlastní občanský průkaz.

„A najevo vyšlo množství zajímavých věcí. Muž nevlastnil řidičský průkaz, měl uložen zákaz řízení a měl už také nastoupit do vězení. Vzápětí jsme zjistili, že řídí pod vlivem drog a v jeho autě jsme také našli pervitin a marihuanu. Korunu všemu nasadil pětatřicetiletý muž vzápětí, když se policisty snažil uplatit. Nabízených patnáct tisíc mu tak pravděpodobně vynese delší pobyt ve vězení,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám