Hlavní obsah

Zdrogovaný mladík se v Brně schoval pod dodávkou, řidička ho přejela

– Brno
Novinky, kor

Nevhodné místo pro úkryt si v Brně vybral jednadvacetiletý mladík. Pod vlivem drog zabloudil na cizí zahradu, kde ho okřikla majitelka. Muž se posléze schoval pod náhodné auto v ulici Řípská. V něm však spala řidička, která ho poté přejela.

Foto: Profimedia.cz

Přejetý mladík byl pod vlviem drog. Ilustrační foto

Článek

O netradičním případu v pátek informovala na webu mluvčí brněnské policie Andrea Cejnková. „Policii přes tísňovou linku (...) kontaktovala oznamovatelka s tím, že se na zahradě jejího domu ve Slatině pohybuje neznámý muž. Před příjezdem hlídky žena na mladíka křikla, ten se lekl a dal se na útěk,” popsala.

Při následné pátrací akci podle ní policisté dostali hlášení, že v ulici Řipská se nachází zraněný muž. „Jednalo se o hledaného mladíka, který se ukryl pod zaparkovanou dodávku,” dodala. Mladík ovšem netušil, že v dodávce spala řidička, která vezla zboží do místní firmy. Vozidlo po několika minutách nastartovala a mladíka přejela.

„Jak vyšlo z dalšího šetření najevo, mladík byl pod vlivem drog a celý den se potuloval s kamarádem po Stránské skále, pak ovšem sám zabloudil a hledal nějakou zastávku,“ dodala mluvčí.

Mladík skončil v nemocnici se zlomenou kůstkou v pánvi, nalomenými žebry a drobnějšími poraněními. Čelí podezření z přečinu porušování domovní svobody a může mu hrozit i pobyt ve vězení. Řidičce dodávky podle Cejnková postih nehrozí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám