Hlavní obsah

Zběsilá honička v Teplicích: Řidič v BMW málem porazil ženu s kočárkem

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Pět policejních vozů pronásledovalo v ulicích Teplic 30letého řidiče BMW, kterému soud před časem zakázal řídit motorová vozidla až do roku 2017. Policisté ho během týdne přistihli za volantem již podruhé, zřejmě proto se rozhodl jim ujet.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„První porušení zákazu zjistili policisté minulý týden ve čtvrtek, kdy muže kontrolovali za volantem auta v Bílině a následně mu sdělili podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí,“ informoval Právo teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Muž si s tím zjevně hlavu nelámal a tento týden ve středu usedl na sedadlo svého vozu znovu. Když v ulici Libušina spatřil majáky policejního auta, začal ujíždět a v centru Teplic došlo k honičce jako vystřižené z akčního filmu.

„Řidič svou bezohlednou a agresivní jízdou ohrožoval život a zdraví ostatních účastníků silničního provozu, na přechodu dokonce téměř porazil ženu s kočárkem. Policisté mu sice zablokovali cestu služebním vozidlem, muž ale jejich auto těsně objel a ujížděl dál,“ popsal Vítek.

Do pronásledování se postupně zapojilo několik policejních hlídek, když muž uviděl přesilu, která proti němu stála, nakonec po přibližně deseti minutách sám zastavil a nechal se zadržet. Noc strávil v policejní cele a následně byl obviněn z přečinu, za který může strávit až dva roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám