Hlavní obsah

Zběsilá honička na Karvinsku: řidič vjel na kruhový objezd v protisměru

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Zběsilá automobilová honička, při které byli ohroženi chodci i řidiči ostatních aut, se odehrála v Petřvaldě na Karvinsku. Řidič odmítl respektovat výzvy k zastavení a zběsile ujížděl. Zadržen byl poté, co narazil do betonového ostrůvku. Policie o úterní honičce informovala v pátek.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování vozidlaVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidič ujížděl směrem z Orlové na Petřvald. Po cestě přejížděl dvojitou plnou čáru, a dokonce vjel na kruhový objezd směrem doleva.

„Velmi riskantní a bezohlednou jízdou několikrát ohrozil ostatní účastníky silničního provozu. Řidič například opakovaně nezastavil před křižovatkou na červený světelný signál a dále opakovaně najížděl ve vysoké rychlosti do protisměru. V obci Petřvald pak nezvládl řízení a narazil do betonového ostrůvku, kde byl následně policisty zadržen,“ uvedla v pátek mluvčí policie Lenka Sikorová.

V evidenci řidičů bylo zjištěno, že ujíždějící řidič má zákaz řízení do poloviny roku 2019.

„Navíc řídil vozidlo, které bylo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích. Kriminalisté mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodala Sikorová.

Reklama

Výběr článků

Načítám