Hlavní obsah

Zatemnil se mi mozek, řekl obžalovaný z vraždy manželky. Našli ji mrtvou v rybníku

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

K vraždě manželky se v pondělí hned na úvod jednání krajského soudu přiznal 52letý inženýr O. Z. Ženu po dlouhodobých neshodách podle obžaloby udusil a hodil do rybníka.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Krajský soud v Pardubicích projednávat případ muže (na snímku) obviněného z vraždy manželky.

Článek

Případ se stal o posledním červencovém víkendu loňského roku v rodinném domě v Havlíčkově Brodu.

Po celonoční hádce obžalovaný o tři roky mladší ženu podle obžaloby uškrtil v posteli, nahou ji naložil do auta a odvezl k nedalekému rybníku Malé Peklo u Habrů. Popruhem ji přivázal ke kompresoru, aby se nevynořila příliš brzy na hladinu. Následující den nahlásil policii, že manželku, která šla na procházku se psem, pohřešuje.

Utopila ve vaničce novorozence, kterého zplodila s krátkou známostí, tvrdí obžaloba

Krimi

Podle státního zástupce zabil i psa, nalezen byl v popelnici na havlíčkobrodském sídlišti. Podle pitevního protokolu byla žena udušena, do rybníka byla vhozena až mrtvá. Nalezla ji náhodně rodina, která při cestě z jižních Čech do Polska u rybníka na polní cestě zastavila, aby tam přebalila a nakrmila miminko.

„Zatemnil se mi mozek, přilehl jsem na ni a zmáčknul,“ vypovídal muž před soudem. Vinu za smrt ženy, se kterou měl mnohaleté rozpory, přiznal, odmítl ale, že by ji plánoval. Od roku 2011 měl na pracovišti milenku, se kterou se rozcházel a znovu se k sobě vraceli, zemřelou manželku neočerňoval, nesnažil se soud pohnout k soucitu kvůli nesnesitelnému soužití.

„Naše názory a plánování budoucnosti se čím dál tím víc odlišovaly. Rozvod jsem chtěl až poté, co děti dostudují a osamostatní se,“ řekl.

Měl milenku

To potvrdila i jeho milenka, která nebyla jediná, kdo jej do protokolu popsal jako člověka ochotného, tolerantního. Nikdo z blízkých od muže brutální vraždu nečekal, přestože mnozí ve svědectví připustili, že zesnulá žena byla dominantní v soužití a většinou prosadila svou.

„Vždy ho, ať se to týkalo rekonstrukce domu, nebo třeba dovolené, stavěla před hotovou věc, psychicky jej dusila a naprosto ji nezajímaly jeho názory a plány,“ uvedla jedna ze svědkyň.

„Po dvaceti letech manželství jsme moc společného neměli,“ posteskl si před soudem obžalovaný.

Sám neprojevil lítost nad svým konáním. Rodina se s ním podle jeho slov od loňského zatčení stýká a pravidelně jej navštěvuje ve vazební věznici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám