Hlavní obsah

Zastřelený v Mostě volal před smrtí o pomoc

Právo, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

Osmnáctiletý chlapec, kterého zastřelil člen ochranky 27. prosince před mosteckou diskotékou Neprakta klub, volal bezprostředně předtím na tísňovou linku o pomoc. "Tady se střílí," stačil říci do telefonu, než jej o několik desítek sekund později zasáhl výstřel z pistole ochranky, která se údajně pouze bránila.

Foto: archiv
Článek

Volání před jeho smrtí zaznamenali na operačním středisku mostecké policie. Mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová informaci Práva získanou od mosteckého policisty nevyvrátila.

"Záznam tohoto volání je analyzován. Analyzována jsou všechna volání," odpověděla v úterý.

Policie prý přijela, až když se střílelo

Kosinová také odmítla zprávy, podle nichž byla policie na místě ještě před střelbou. "Z časového snímku a zvukového záznamu telefonických kontaktů Operačního střediska Policie ČR Most vyplývá, že policie na místo přijela pět minut po obdržení informace o potyčce před klubem a tedy ve fázi, kdy tento incident vrcholil. Jinými slovy v tomto okamžiku nemohla být Policie ČR v kontaktu se zúčastněnými osobami a tudíž reálně zabránit gradování kolize. Teprve v následujících okamžicích dostala situaci pod kontrolu, zajistila místo činu a obnovila veřejný pořádek," sdělila.

To je v rozporu s vyjádřením mosteckého okresního policejního ředitele Václava Jakubíka, který v pondělí sdělil, že "policisté byli na místě střetu a nezasáhli". Totéž tvrdil i majitel Neprakta klubu Josef Smolík, který dokonce uvedl, že v době přestřelky byli na místě činu "dva policisté a dva strážníci, ale nezasahovali".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám