Hlavní obsah

Zastavovací pásy v akci: Po šílené honičce Prahou zadrželi řidiče policisté s pistolí

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Pražští policisté ve čtvrtek poprvé při honičce ukradeného auta použili zastavovací pásy. Řidič stihl projet téměř přes celou Prahu, kdy místy uháněl i více než 100 km/h. Mladík byl navíc zdrogovaný.

Policisté při pronásledování vozidla poprvé použili zastavovací pásy Video: Novinky

 
Článek

Řidiče v černé Škodě Octavii si všimli policisté kolem půl jedenácté dopoledne na Jižní spojce v pražské Krči. Databáze jim ukázala, že auto je kradené. Šofér, vědom si zřejmě svého protizákonného chování, zajel na čerpací stanici a dělal jako by nic. Když ho chtěl jeden z policistů zkontrolovat, sešlápl plyn a začal ujíždět.

Namířil si to na ulici Vídeňskou a do Modřan. Na ulici Československého exilu se jiná hlídka připravila na použití zastavovacích pásů, které hodila před jeho kola. Řidič však zareagoval pohotově a strhl řízení, prorazil si tak pouze jedno kolo.

Foto: Policie ČR

Řidič, který policistům ujížděl v kradeném autě.

Zběsilá jízda tak pokračovala přes Barrandovský most, odkud vůz pokračoval na Smíchov. Během honičky několikrát ohrozil řidiče i chodce, projel také po chodníku a na červenou. Z ulice Radlická pak vjel na Plzeňskou, kde nedaleko nemocnice Motol zastavil, když viděl zátaras z dalších zastavovacích pásů a služebního auta.

Až osm let vězení

„Policisté následně řidiče zadrželi s použitím hrozby namíření zbraně. Test na drogy byl pozitivní na pervitin. Auto bylo ukradené v druhé polovině března na Lounsku,“ informovala Novinky mluvčí policie Iveta Martínková.

Dvacetiletý řidič je podezřelý z trestných činů podílnictví a obecné ohrožení, za které mu hrozí až osm let za mřížemi. Právní kvalifikace se však může změnit, například v případě, že mu policisté prokáží, že škodu ukradl.

Policie představila zastavovací pásy na začátku února na Lounsku, kde dělal ujíždějícího řidiče ministr vnitra Milan Chovanec. Celkem policie zakoupila za 2,3 miliónu korun 240 pásů. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Policie testovala zastavovací pásyVideo: Aleš Pelikán, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám