Hlavní obsah

Zastaveno stíhání policisty, který zmlátil Kateřinu Jacques

Právo, Novinky, rav, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obvodní soud pro Prahu 2 rozhodl v pátek o zastavení trestního stíhání bývalého policisty Tomáše Čermáka. Čermák prý nespáchal trestný čin. Ten byl podezřelý v souvislosti s napadením současné poslankyně Strany zelených Kateřiny Jacques.

Článek

Právo o tom v pátek informovala mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. 

Státní zástupce podal proti rozhodnutí soudu o zastavení trestního stíhání  stížnost. Případem se proto nyní bude zabývat Městský soud v Praze.

Podle informací Práva nespáchal Čermák svým jednáním při loňském policejním zákroku na prvomájové demonstraci podle verdiktu soudu trestný čin.

"Vůbec o tom nevím a dovídám se to od až od vás. Něco mi od soudu přišlo poštou, ale musím si to teprve večer vyzvednout. Pokud je to tak, jak říkáte, tak je to rozhodně dobrá zpráva," reagoval v pátek překvapený Čermák na informace Práva.

Obává se ale, že jeho problémy se zákonem jen tak neskončí. "Oni určitě využijí všech možných opravných prostředků. Tady platí, že když chcete psa bít, hůl si vždycky najdete. Když ti nahoře chtějí někoho mořit, tak ho moří," nebral si Čermák servítky.

Po zákroku byl Čermák obviněn ze zneužití pravomoci veřejného činitele, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody.

Jacques protestovala proti neonacistům

Jacques se svými dvěma dětmi a dalšími členy Strany zelených protestovala loni na prvního máje proti prvomájovému pochodu neonacistů Prahou. Policista ji napadl a surově zbil.

Jacques tvrdí, že bezdůvodně, Čermák trvá na tom, že jednal správně, protože Jaques neuposlechla výzvy, aby z místa odešla. Posléze ji odvezl na služebnu, kde ji měl dále bít.

Jacques měla poraněná žebra. Tvrdí, že nejhorší bylo to, že nikdo z policistů Čermáka nezastavil a všichni jeho konání jen bez zájmu přihlíželi.

Sám Čermák prý ale při zákroku utrpěl zranění zad, z kterého se dones léčí. "Se zdravím jsem v hajzlu. Hrozí mi operace a možná nebudu ani chodit. Nemám práci, nemám peníze a oni proti mě stále útočí," stěžoval si Čermák.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám