Hlavní obsah

Zásahovka vzala v noci útokem budějovický bar

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásahová jednotka v pátek v noci rozbila dveře a násilně vstoupila do baru v Českých Budějovicích, protože tam probíhal večírek.

Vstup na heslo a třicet hostů v baruVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie kontrolovala bary kvůli vládním opatřením. Domnívala se, že do baru v centru města vstoupilo několik hostů.

”Na policejní výzvy k umožnění vstupu a provedení kontroly nikdo z baru kolem půl desáté večer nereagoval, přestože podle zjištění na místě, do baru zapadlo několik hostů. Po marných výzvách proto policisté provedli násilný vstup do baru, vyražení skleněné výplně vstupních dveří. Násilný vstup provedli přivolaní specialisté ze zásahové jednotky. Vše se obešlo bez zranění,” sdělil policejní mluvčí Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Zásahovka rozbíjí dveře baru.

V baru bylo asi třicet lidí a o příslušníky rodiny se podle tvrzení policie nejednalo. Provozovatel restaurace se tak mohl dopustit přestupku.

Podle mluvčího nešlo o náhodnou záležitost, ale ”údajně pravidelný provoz”. Vstup bývá pro pozvané a na heslo, restaurace se otevírá po kontrole okolí a ověření, že není v okolí žádná policejní hlídka.

Policisté při kontrole také zjistili, že již v minulosti zde řešili nalévání alkoholu mladistvým.

V jiném baru v centru pak policisté zjistili desítku bavících se hostů, zde se vše obešlo bez problémů. Oba případy budou předmětem správního řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám