Hlavní obsah

Zásahovka vtrhla do bytu českobudějovického dealera, pervitin právě splachoval

Právo, Pavel Orhoz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Policisté v noci na úterý zadrželi v jednom z bytů v českobudějovické Riegrově ulici 23letého vyhlášeného dealera. Než zásahová jednotka vrazila do dveří, pokusil se spláchnout vyrobenou drogu do záchodu.

Zásahová jednotka zadržela dealera drog v Českých BudějovicíchVideo: Policie ČR

 
Článek

„Pachatele policisté dopadli přímo při činu, v bytě zrovna připravoval další várku drogy,” sdělila Právu mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová. Spolu s ním byly na místě činu další čtyři osoby.

Těsně před tím, než policisté vnikli dovnitř, se muž pokusil vyrobený pervitin spláchnout do záchodu. „V tom mu však muži zákona zabránili. Policisté tam zajistili kromě vyrobeného pervitinu také zařízení a chemické látky sloužící k nedovolené výrobě této drogy,“ řekla Uhlířová.

Kriminalisté se podle jejích slov tímto případem zabývali intenzivně několik měsíců.

„Třiadvacetiletý 'vařič' z Táborska patřil mezi nejznámější prodejce drog v Českých Budějovicích. Během několika málo měsíců stačil vyrobit a prodat desítky gramů pervitinu za více než 20 tisíc korun. „Vařil prakticky pořád, především v noci,“ uvedla mluvčí.

Byl již ve vězení  

Dealer měl několik stálých odběratelů, kteří mu do jeho bytu přinášeli léky potřebné pro výrobu drogy, kterou jim pak poskytoval. Někteří mu platili penězi, jiní kradenými věcmi. Ty spolu s penězi policisté zajistili.

„Pachatel je sám uživatelem pervitinu. V minulosti byl již ve vězení, ovšem za majetkovou trestnou činnost,“ upozornila Uhlířová.

Kriminalisté muže stíhají pro trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám