Hlavní obsah

Žárlivý důchodce zastřelil v Brně svou milenku. Soud mu potvrdil 16 let

Právo, Petr Marek
Olomouc

Šestnáct let by si měl definitivně odpykat 68letý Jan Šmehlík za to, že ze žárlivosti zavraždil svou 35letou milenku, matku dvou dětí. Zároveň musí zaplatit pozůstalým téměř dva miliony korun. Rozhodl o tom v úterý Vrchní soud v Olomouci, když potvrdil verdikt brněnského krajského soudu z letošního 21. května.

Jan Šmehlík u souduVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

Senior se u vrchního soudu domáhal nižšího trestu. „Trest je sice přísný, nikoli však nepřiměřený. Jednání obžalovaného odpovídá. Proto jsme jeho odvolání zamítli jako nedůvodné,“ vysvětlil Právu mluvčí olomouckého vrchního soudu Stanislav Cik.

Žárlivý senior zastřelil mladou milenku, dostal 16 let

Krimi

Neštěstí se stalo na frekventované Palackého třídě loni 22. října. Důchodce neunesl zjištění, že se jeho milenka schází i s jinými muži, vylákal ji k sobě do bytu v centru Brna, kam přišli spolu, a po krátké hádce ji zastřelil pistolí, kterou měl v bytě.

Několik dnů po činu muž policistům přiznal, že vraždu nevěrné milenky plánoval. U soudu ale tvrdil, že neměl v úmyslu vraždit, že vlastně nechtěl po ženě střílet a že ji chtěl nelegálně drženou zbraní jen postrašit.

Při přetahování o pistoli prý vyšla rána, která důchodce zasáhla do stehna. Šmehlík vypověděl, že pak poklesl v kolenou a ženu také zasáhl. Soud však jeho verzi o náhodném výstřelu neuvěřil, a to i s ohledem na to, že vystřelil čtyřikrát za sebou. Za mříže ho poslal za vraždu a nelegální ozbrojování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám