Hlavní obsah

Zaměstnanci ostravských hutí našli ve šrotu protitankové střely

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velký šok zažili pracovníci největší hutní společnosti v Česku, ArcelorMittal Ostrava (AMO), na začátku srpna. V areálu šrotiště našli opakovaně nevybuchlou munici. Společnost chystá podat trestní oznámení na neznámého pachatele.

Článek

„Zaměstnanci šrotiště nalezli nevybuchlou munici dne 1. a 3. srpna. Přivolaná policejní jednotka společně s pyrotechniky podezřelou munici zajistila. Dnes (ve čtvrtek, pozn. red.) nám policie oznámila, že se jednalo o protitankové střely. Dvě byly stále aktivní a devět dalších v sobě měla aktivní rozbušku,“ sdělila ve čtvrtek odpoledne mluvčí AMO Barbora Černá Dvořáková. Dodala, že společnost na základě pyrotechnické expertizy po obdržení veškeré dokumentace od policie podá trestní oznámení na neznámého pachatele.

„Jsme rádi, že naše preventivní kontrolní mechanismy fungují, zabránili jsme tak potenciálnímu ohrožení na zdraví osob a majetku. Díky ostražitosti našich zaměstnanců byla veškerá munice na šrotišti zajištěna policií a nikomu tak nehrozilo bezprostřední nebezpečí,“ podotkla ještě mluvčí firmy.

Společnost navíc zkontaktovala všechny své dodavatele šrotu a o tomto nebezpečném nálezu je informovala. Také všichni zaměstnanci manipulující se šrotem v AMO byli o události informováni a znovu proškoleni, jak se chovat v takovéto situaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám